19 March 2011

Noen sy-dronninger der ute som kan hjelpe?


Jeg var (som noen av dere vet) så heldig å arve en gammel, og veldig sjarmerende symaskin. Og nå har jeg så smått begynt å bruke den, og prøver å finne ut av funksjonene. Det fulgte også med litt ekstrautstyr som jeg ikke helt vet hva brukes til. Heldigvis er det jo så mange her inne som kan sy, så tenkte at dette er rette sted å få hjelp:-)  

Dette ekstrautstyret er hvertfall noe som kan identifiseres som noe kjent, en lett start (tror jeg)... Disse tre "føttene". Den ene har en slags krøll ved "inngangen" på foten.

Noen som vet hva de brukes til?

2 comments:

  1. Tror den med krøll bretter stoffet litt selv. Den til høyre er fin å bruke ved sying av glidelås vet jeg.

    ReplyDelete
  2. Hei:-) Den med skrue er en fot for å sy i glidelås. Med skruen kan du juster slik at foten kommer både til høyre og venste for nåla. Foten skal jo ikke ligge oppå selve glidelåsen, men på siden av den.
    Den foten til venstre - ligner på en jeg har som er pressfot for rettsøm. I bruksanvisningen står det at den brukes til "rettsøm på elastiske eller lette (?tynne) stoffer". Den kan ikke brukes til sikksakk, siden den har et enkelt hull bare. Har ikke prøvd, men er ganske sikker på det er det denne foten er. Skal prøve selv neste gang jeg syr i lette el. elsatiske stoffer:-) Den i midten vet jeg ikke.
    God søndag og en fin uke:-)

    ReplyDelete

Tusen takk! Jeg blir veldig glad for din kommentar:-)

Follow by Email