22 May 2010

Et farlig spill......

Å finne haugevis av gamle pc-spill som vekker nostalgi og barnslig glede er ikke bare-bare. Eller for å sitere Petter Solberg; "It's not only-only but-but". Særlig ikke i disse eksamenstider... Men shit-au, det er en skikkelig gøy avveksling fra lesing!!

Så kos deg med følgende godbiter:

Pacman: Spill mest for pappa, men litt gøy for de andre også. Jeg har lett etter et annet spill vi hadde på pc'en samtidig som pacman. Vi kalte det for spøkelsesspillet, men det er mulig det het noe annet egentlig. Hadde vært så supergøy å spilt det spillet på nytt. Vi kunne sitte i timesvis å løpe rundt i labyrintene mens vi samlet gullbarrer og prøvde å unngå å bli spist av spøkelsene. Når alle gullbarrene var funnet løp vi til heisen og tok den opp til neste etage hvor et nytt brett med spøkelser og gullbarrer ventet..! Om noen vet hva spillet het, skrik ut! ;-)Super-Mario! Joho! Er det noe mer å si?? Den klassiske gode musikken og lydeffektene når Mario hopper etter pengene, og når soppen kommer ut av mursteinen.... Mmmmmm....
Arcade Games


Oppdatering:

En litt nærmere beskrivelse av "spøkelses-spillet":
Det ligner ganske mye på pacman i konseptet, men man ser ikke labyrinten ovenfra og ned, men innenfra. En form for svært tidlig 3D-grafikk. Det vil si at når du går i labyrinten ser du fremover og innover i den labyrintgangen du går i, med veggene på siden av deg og gullbarrene foran deg på gulvet. Man må dermed manøvrere i labyrinten via hukommelsen og et lite kart på siden av hovedskjermbildet. Det lille kartet viser også hvor gullbarrene er, hvike du har tatt og hvilke som du fortsatt har igjen. I tillegg viser det hvor spøkelsene befinner seg... For å fullføre brettet og kunne ta heisen opp til neste etasje og brett må du hente alle gullbarrene og ikke bli spist av spøkelsene. Etterhvert ble labyrintene større og mer kompliserte, og antall spøkelser ble flere og flere. Grafikken var helt enkel, bare svart skjerm og hvite streker.

Hvis noen skjønner hvilket spill jeg har beskrevet blir jeg kjempeglad om du forteller meg det!!

Siste spill er frogger -morsomt og lett å bli hekta på. Den hadde en automatisk lyd og lett irriterende lyd som kom hver gang man åpnet siden, så jeg har fjernet tilgang til å spille spillet direkte på siden her, men du kan trykke på linken for å komme til spillet :-)


Frogger

Arcade Games


Ha en alle tiders spilldag,hilsen  post signature

No comments:

Post a Comment

Tusen takk! Jeg blir veldig glad for din kommentar:-)

Follow by Email