19 January 2012

Pikekyss (hjemmelaget!)


Delikat, deilig, luftig og lettlaget snop. Pikekyss, marengstopper, swisch og luftkyss. Mange navn og mange anvendelsesområder. Kakepynt, sidepynt til desserter, eller servert alene som noe søtt til kaffen. Supert og pent kaffesnop.

Oppskriften får du her:

Pikekyss
2 eggehviter (store egg)
150 g sukker
20-40 dråper konditorfarge

Pisk eggehviten delvis stiv. Pisk inn litt og litt sukker, og pisk til blandingen blir blank, jevn og litt seig. Ha i konditorfarge etter ønske.

Bruk konditorsprøyte (kremsprøyte) til å lage små eller store topper pa bakepapir. Stekes på 100 C i 20-60 minutter avhengig av størrelse. Pikekyssene er ferdige når de løsner lett fra bakepapiret og er lette og luftige. Hvis du prøvesmaker skal midten ikke lenger være bløte når de er ferdige.

Avkjøl og server. Eller putt dem i en pen glasskrukke og spar til senere.





Follow by Email