19 January 2012

Pikekyss (hjemmelaget!)


Delikat, deilig, luftig og lettlaget snop. Pikekyss, marengstopper, swisch og luftkyss. Mange navn og mange anvendelsesområder. Kakepynt, sidepynt til desserter, eller servert alene som noe søtt til kaffen. Supert og pent kaffesnop.

Oppskriften får du her:

Pikekyss
2 eggehviter (store egg)
150 g sukker
20-40 dråper konditorfarge

Pisk eggehviten delvis stiv. Pisk inn litt og litt sukker, og pisk til blandingen blir blank, jevn og litt seig. Ha i konditorfarge etter ønske.

Bruk konditorsprøyte (kremsprøyte) til å lage små eller store topper pa bakepapir. Stekes på 100 C i 20-60 minutter avhengig av størrelse. Pikekyssene er ferdige når de løsner lett fra bakepapiret og er lette og luftige. Hvis du prøvesmaker skal midten ikke lenger være bløte når de er ferdige.

Avkjøl og server. Eller putt dem i en pen glasskrukke og spar til senere.

5 comments:

 1. Ååå så nydelig og delikat, med den yndigste fargen!! Dette var jo skikkelig snop til helgen... fikk lyst å lage maken. Takk for oppskriften:)) klem fra meg

  ReplyDelete
 2. Mmmmm... Så skikkelig deilige ut! Og med den oppskriften... Kanskje jeg også kan klare? ;-) Klem Ida

  ReplyDelete
 3. Namnam. Dette er godt. Jeg liker veldig godt fargene dine i bildene under. Det er liksom noe sart og enkelt over dem.

  ReplyDelete
 4. Dette så enkelt ut, den vil jeg prøve. Men jeg vil anbefale karamellfarge i stedet for konditorfarge, da trenger man bare å tilsette bittelitt av fargen, og den smaker ingenting. Karamellfarge får man blant annet tak i på Jernia, og den kommer i mange forskjellige farger. Hilsen Ingrid (ufostrikk.blogspot.com)

  ReplyDelete

Tusen takk! Jeg blir veldig glad for din kommentar:-)

Follow by Email